Team Designa Køkken - Blue Water lukker

Et af Danmarks største cykelhold, Team Designa Køkken - Blue Water, lukker efter denne sæson. Holdet har forgæves forsøgt at finde nye sponsorer til cykelholdet, så holdet kan fortsætte på samme niveau i 2011, men det er ikke lykkedes.

Dermed slutter en flot æra, som startede i 2004, hvor hovedsponsoren Designa Køkkens direktør Henning Christensen gik ind og skabte fundamentet for cykelholdet.

"Vi har forsøgt på flere spændende løsningsmodeller, men det er ikke lykkedes os at skabe den ønskede økonomi til, at holdet kan fortsætte i 2011. Vi har setup'et til det, vi har lokalerne, rytterne og flere af sponsorerne, men vi har manglet de sidste penge for, at vi kan fortsætte på et højt internationalt niveau, som vi har ønsket," forklarer en vemodig sponsorchef Allan Bo Andresen.

"Vi ønskede et professionelt cykelhold, hvor tingene skulle være i orden, men vi har ikke kunnet finde nogle sponsorer til at løfte det et niveau op, og vi har valgt ikke bare at lave et cykelhold - bare for at have et. Vi har valgt at opsige samarbejdet med Herning Cykle Klub, og går dermed hver til sit, da samarbejdet aldrig rigtig kom til at fungere", tilføjer Allan Bo Andresen.

Holdets manager, Michael Blaudzun, som tiltrådte i foråret er også ked af udviklingen.

"Det er forhåbentligt ikke et endegyldigt farvel til cykelsporten. For mit vedkommende er det en ulykkelig udgang. Det havde jeg absolut ikke forventet, at vi skulle stå i denne situation nu. Desværre er det nødvendigt," forklarer Michael Blaudzun og ser tilbage på et godt år.

"Det har været et interessant år. Jeg var allerede begyndt at gøre mig nogle tanker til næste år og havde en del planer for fremtiden med holdet. Vi har nogle af Danmarks største talenter og bedste cykelryttere på hjemlig grund. Det er sørgeligt. Vi har prøvet på alle mulige måder, men det har vi ikke kunnet få til at lykkedes. Mit højeste ønske er, at rytterne finder et andet hold og kan fortsætte deres videre færden i deres cykelkarriere. Vi vil forsøge at opretholde moralen i den sidste del af sæsonen og fortsætte den gode resultat stime, som vi i øjeblikket er inde i," tilføjer Michael Blaudzun.

Team Designa Køkken har i holdets levetid opfostret nogle af Danmarks største cykeltalenter i form af bjergrytteren Chris Anker Sørensen, nummer fire i årets Post Danmark Rundt Martin Mortensen samt Post Danmark Rundt vinderen Jakob Fuglsang, som vandt løbet for holdet tilbage i 2008. Flere internationale ryttere har også nydt godt af Team Designa Køkkens talentfabrik, da Aleksejs Saramotins (Team HTC-Columbia) samt Laurent Didier (Team Saxo Bank) blev sendt videre til professionelle hold sidste år.

"Der skal lyde en stor tak til Henning Christensen fra Designa. Han har støttet os igennem hele holdets levetid. Uden ham, havde vi aldrig opnået det, som vi har. Desuden vil jeg også gerne benytte lejligheden til at takke alle holdets øvrige sponsorer. Mange af dem ville gerne have fortsat, men det har altså ikke været muligt at få økonomien til at hænge sammen," tilføjer Allan Bo Andresen.

Team Designa Køkken - Blue Water har indtil videre i 2010 opnået 19 sejre og 126 top 10 placeringer.