Hårdt arbejdende Designa reducerede tab

I dag startede det franske etapeløb Rhône-Alpes Isère Tour, som bød på en etape på 135,3 kilometer, og rytterne kom sent i sadlen, da etapen først startede klokken 15.00.

Tidligt i løbet lykkedes det tre ryttere at komme af sted i form af Jean-Marc Bideau (Bretagne-Schuller), Alexandre Aulas (CR4C Roanne) og de fik hurtigt følgeskab af Pierre-Luc Perichon (SCO Dijon), Jérôme Coppel (Saur-Sojasun), Luis Felipe Laverde (Café de Colombia), Tomas Okrouhlicky (AC Sparta Prague), Yohan Bagot (VC La Pomme), Yannick Marié (VC La Pomme), Frédéric Finot og Sylvain Georges (Creusot Cyclisme). 10-mandsgruppen fik hurtigt et forspring på over et minut, og så måtte Team Designa Køkken - Blue Water frem og arbejde hårdt for deres kaptajn Sergey Firsanov.

Team Designa Køkken-Blue Water formåede at holde forspringet på knap to minutter, men så forsøgte holdet at få nogle af de andre hold til at arbejde, men det havde de ikke den store interesse i, og det betød forspringet til de ti ryttere voksede til godt tre minutter med 64 kilometer til målstregen.

Team Designa Køkken-Blue Water måtte derfor trække i arbejdstøjet, og de var lige ved at nærme sig de ti udbrydere igen, men fremme i front stak den stærke tempokører Jerome Coppel af sted og oparbejdede et forspring på over et minut.

Sergey Firsanov (Team Designa Køkken-Blue Water) satte et angreb ind på de sidste to kilometer opad og kom op til de bagerste af udbrydergruppen og blev nummer syv på etapen, men det blev alligevel til et lidt ærgerligt tidstab på et minut og 39 sekunder.

"Vi havde både Sergey Firsanov og René Jørgensen med i et tidligt udbrud, men de bliver hentet og straks efter slår ti mandsgruppen kontra. Det var lidt ærgerligt, men jeg synes, det er bestået i dag. Hvis vi ikke havde taget initiativet i feltet i dag, så havde de forreste få lov til at tage over fem minutter i dag. Vi sad alene fremme i 40-45 minutter. René Jørgensen, Jimmi Sørensen, Michael Færk og Daniel Kreutzfeldt gjorde et godt stykke arbejde for at lukke hullet, men Coppel kørte godt nok stærkt. Sergey Firsanov trådte igennem de sidste to kilometer og blev syv. Mathias Lisson kørte også stærkt opad," forklarer Team Designa Køkken-Blue Waters sportsdirektør Søren Lilholt efter etapen.

I morgen skal rytterne over et par gode lange stigninger på over ti kilometer og Søren Lilholt forventer, at colombianerne vil boltre sig på bjergene.

"Jeg kunne godt forestille mig, at Saur-Sojasun-holdet vil holde det samlet til stigningen, men så vil colombianerne forsøge at angribe på stigningen, og så må vi forsøge at få Lisson og Firsanov placeret bedst muligt fremme, når det for alvor går løs," slutter Søren Lilholt.

Rhône-Alpes Isère Tour 2.2 - resultat 1.etape